אירגונית ממוחשבת

הצג גירסה מלאה : Need For Speed Underground 2

Airliner
14-09-2004, 02:32 PM
משחק המרוצים החדש, שייצא בחודש נובמבר למחשב האישי ולכל קונסולות המשחק, מציע כמה שיפורים משמעותיים. אילן גלר רחרח ובדק במה מדובר.

הרבה רעש ובלגאן ליוו את חשיפתו המיוח'צנת של משחק ההמשך לאחד הכותרים המוצלחים ביותר של שנת 2003, משחק המרוצים Need for Speed Underground. החשיפה לוותה בשני גילויים חדשים, שניהם מעצבנים מאוד.</STYLE>
</STYLE>
קודם כל, מסתבר ש-Need for Speed Underground 2 נמצא בפיתוח כבר מחודש יולי 2003, ארבעה חודשים לפני צאת המשחק המקורי. הגאונים בחברת Electronic Arts ידעו לחזות את ההצלחה האדירה לה זכה Need for Speed Underground, והחליטו על פיתוח מקביל של משחק ההמשך. הם מסבירים כי הורו לצוות להכניס למשחק ההמשך את חזונם המלא, אותו לא הספיקו להכין בזמן עבור Need for Speed Underground הראשון. וזה, כמובן, מעלה את השאלה - מדוע פשוט לא נתנו לצוות הפיתוח עוד קצת זמן כדי להוסיף את התכנים האלו כבר בניסיון הראשון?</STYLE>
</STYLE>
<B style="FONT-SIZE: 15px">הסבת משחק המרוצים ל'סגנון GTA”[/B]
אם זה נשמע לכם מעצבן, חכו עד שתשמעו את החדשות המטרידות באמת: מסתבר שהשמועות לא היו רחוקות מדי מהמציאות. Need for Speed Underground, אחד ממשחקי המרוצים המוצלחים ביותר אי פעם, עומד להפוך לעוד תואם GTA. כאילו ש-SSX 3 ו-Jak 2 לא הספיקו לנו. האמריקאים יכולים להתלהב מההצעה הזו כמה שבא להם, לי זה עדיין נשמע רע מאוד, אבל על כך ארחיב בהמשך.</STYLE>
</STYLE>
ברשותכם, אפתח את הכתבה בדברים שקל יותר להתלהב מהם: דברים טכניים פשוטים, ושיפורים ברורים ובולטים לעומת המשחק המקורי. השיפור הראשון והחשוב ביותר הוא, כמובן, היקף המשחק. הטענה העיקרית שנשמעה כנגד Need for Speed Underground היתה על חוסר הגיוון של מרוצי הרחוב השונים: 'ראית אחד - ראית את כולם'. המשפט הזה מעולם לא היה נכון יותר מאשר במקרה של Need for Speed Underground, אשר כלל מספר מסלולי מרוץ מוגבל במיוחד. חברת 'אלקטרוניק ארטס' טוענת שהמשחק כלל 40 ק'מ של מסלול, אך נתון זה נראה לי תמוה בעליל - זה נראה כמו הרבה פחות מזה.</STYLE>
</STYLE>
בכל מקרה, המשחק החדש עומד לכלול כ-200 ק'מ של מסלולים, ואלו יהיו מחולקים לחמישה אזורים עירוניים שונים ולכבישים מהירים עצומים המחברים ביניהם. לכל אזור סגנון ועיצוב משלו, שיזכיר את הערים הגדולות בארה'ב, כגון לוס אנג'לס וסאן פרנסיסקו. בין השאר, תוכלו להתחרות במרחבי הפרברים, אזורי התעשייה, שכונות היוקרה, ואזורי הקניות והבידור הצבעוניים.</STYLE>
</STYLE>
<B style="FONT-SIZE: 15px">פעלולי הנהיגה ישפרו מהירות[/B]
בתוך המרחב העצום הזה נזכה להתחרות באמצעות מבחר של מכוניות משופרות, כולל כל הרכבים שכבר ראינו במשחק הראשון, ועוד כמה וכמה תוספות ש'אלקטרוניק ארטס' לא מוכנה עדיין להרחיב עליהן את הדיבור. בכל הנוגע לשיפורים עצמם, אלו שאינם מעונינים להסתבך בפרטים הקטנים יוכלו להמשיך ולרכוש עבור רכבם ערכות שיפורים מוכנות מראש. שחקנים שיהיו מעוניינים לרדת יותר לעומק יוכלו גם לבצע שינויים פרטניים במנוע, במתלים ובמערכת ההילוכים, בדומה למשחקים בסדרת Grand Turismo האגדית.</STYLE>
</STYLE>
גם המרוצים עצמם עומדים להשתנות, בעקבות גישה שונה בה נוקט צוות הפיתוח לגבי הניקוד שתקבלו על מהלכים וטריקים מיוחדים. Need for Speed Underground העניק לכם ניקוד כזה בכל פעם שחלפתם בקרבה מטורפת לרכב אחר, ביצעתם החלקה מרשימה או התחמקות מבריקה מפגיעה ישירה ברכב שהגיע מולכם. אלו העניקו לכם נקודות 'סטייל' שזיכו אתכם בשיפורים ותוספות מיוחדות אחרי המרוץ. הפעם, הטריקים האלו יעשו משהו הרבה יותר פשוט, יעיל ומיידי - הם ימלאו מחדש את מד ה-NOS שלכם. ה-NOS מאפשר לכם להגיע למהירויות מטורפות לפרקי זמן קצרים, ועל כן ככל שתבצעו יותר טריקים מרשימים, כך תוכלו לשמור על מהירות גבוהה יותר לאורך המרוץ. ממערכת טריקים שולית הופכת מערכת הניקוד של Need for Speed Underground לחלק מהותי במרוץ, שינוי מבורך ונחוץ.</STYLE>
</STYLE>
החלק הפחות נעים ברשימת השיפורים למשחק הוא למעשה החלק החשוב ביותר. כן, חזרנו לעניין GTA. כבר סיפרתי לכם ש-Need For Speed Underground 2 יכלול שטח נדל'ן עצום. השטח הזה אינו רק מסלול המרוצים - זהו 'מרחב המחייה' שלכם.</STYLE>
</STYLE>

עיר עצומה משמשת כתפריט
בדומה ל'הר' של SSX 3, שהיה סוג של תפריט ראשי המובנה במשחק עצמו, מהווה העיר של Need For Speed Underground 2 מעין שער כניסה ('פורטל', אם תרצו) לכל מגוון הפעילויות במשחק. חלק גדול מזמנכם יוקדש לשיטוט בעיר וחקירתה. מקומות מסוימים בעיר הם נקודות פתיחה למרוצים שונים. את חלקן תוכלו למצוא בעזרת מפה מפורטת על המסך, נקודות אחרות תיוותרנה נסתרות עד שתגלו אותן בכוחות עצמכם.</STYLE>
</STYLE>
שוב, ממש כמו ב-SSX 3, תצוידו בתחילת המשחק במעין מכשיר טלפון סלולארי וירטואלי, שידווח לכם על תחילתם של אירועים שונים ברחבי המפה. מיקומים אחרים שיעניינו אתכם הם חנויות לאביזרי רכב, אשר מוכרות חלקים בלעדיים שלא תוכלו לרכוש עד שלא תגלו אותן. כדי למצוא חנויות שכאלה ואירועים חסויים, תוכלו לאתגר את אחד הנהגים הוותיקים יותר ולנצח אותו, על מנת שיספר לכם על מה שהוא יודע.</STYLE>
</STYLE>
איך עושים את זה? פשוט מאוד. נוסעים לצידה של מכונית משופרת ברחוב (לא קשה במיוחד להבדיל במשחק בין מכוניות הספורט המדהימות לקופסאות הפל האפרוריות שבהן כל השאר נוהגים בעיר...), ואז ברגע מסוים המרוץ מתחיל. הוא לא מסתיים עד אשר אחד הנהגים צובר יתרון של 300 מטרים על יריבו. ב'אלקטרוניק ארטס' מבטיחים מצבי מרוץ חדשים נוספים, שעדיין לא נחשפו.</STYLE>
</STYLE>
<B style="FONT-SIZE: 15px">משחק נטול זמן טעינה[/B]
בסך הכול יכלול Need For Speed Underground 2 כ-150 אירועי מרוץ שונים (לא כולל מרוצים אקראיים ברחבי העיר). בניגוד למשחק הקודם, ההתקדמות לא תהיה מובנית מראש באופן מוחלט, ולא חייבים לנצח בכל 150 המרוצים כדי לסיים את המשחק. למעשה, סביר יותר להניח שאפילו לא תצליחו לחשוף את כל המרוצים אם לא תתאמצו: חלק מהאירועים יהיו חבויים וסודיים במיוחד. אלו בדיוק יהיו האירועים בהם תזכו בשיפורי הרכב היקרים והמרשימים ביותר.</STYLE>
</STYLE>
התמונות והסרטים אשר פורסמו עד היום מגלים לנו משחק דומה מאוד, גראפית, לקודמו. המנוע הגראפי יזכה כמובן לשיפורים מעטים, כאשר ההבטחה העיקרית היא אפס זמני טעינה: בכל הנסיעות שלכם במרחבי העיר לא תאלצו לעצור אפילו לשניה אחת של מסך המתנה. חובבי האון-ליין ישמחו לשמוע ש-Need For Speed Underground 2 יכלול אפשרויות משחק אינטרנט משופרות, והפעם גם שחקני האקס בוקס יוכלו להצטרף לחגיגה. למרות שעדיין לא נתקבל לכך אישור רשמי, נראה כי גם בגרסה זו יוכלו שחקני פלטפורמות שונות להתחרות אחד כנגד השני בקלות (בדומה למשחק המקורי, Need For Speed Underground, שאפשר לשחקני הפלייסטיישן 2 להתחרות בשחקני המחשב האישי).</STYLE>
</STYLE>
כמו שבטח כבר הבנתם, איני נמצא בין מאמיניה הגדולים של 'תנועת GTA', הגורסת כי כל משחק טוב יכול להפוך לטוב יותר אם רק תשולב בו עיר ענקית ומגוון בלתי אפשרי של משימות חופשיות. משחקים קודמים בהם שיחקתי ושניסו לעבור את השינוי הזה, אכזבו אותי. אני אוהב את משחקי המרוצים שלי בדיוק כמו שהם, עם תפריטים פשוטים וטורנירים מאתגרים שמובילים מאחד לשני. מערכת המשימות החדשה של Need For Speed Underground 2 ממש לא נראית לי ככורח המציאות.</STYLE>
</STYLE>
<B style="FONT-SIZE: 15px">יודעים מה הקהל רוצה[/B]
ובכל זאת, חייבים להודות, הרעיון חדשני למדי. 'אלקטרוניק ארטס' מודעת היטב לדרישות קהל הלקוחות שלהם, ויש לשער שהחברה תקפיד שלא לסטות רחוק מידי מעקרונות המשחק המקורי. עם קצת מזל, ישלב צוות הפיתוח בנוסף לממשק 'העיר', גם מערכת תפריטים מהירה ופשוטה יותר, כמו זו של SSX 3, איתה אפשר לעקוף את מסלולי הניווט ולדלג ישירות לאירועים הרצויים.</STYLE>
</STYLE>
'אלקטרוניק ארטס', יש לקוות, מכירה היטב את קהל לקוחותיה. Need For Speed Underground 2 הוא ללא ספק התפנית החדשנית והמקורית ביותר בסדרת Need For Speed מאז ומעולם. תקציב ההפקה העצום אותו מקדישה החברה למשחק מתבטא בהכל, כולל שכירת שירותיהם של שחקנים מקצועיים לצורך השתתפות בקטעי ה'עלילה' במשחק. מושקע הוא בטוח יהיה. אך האם יצליח חזון הדינאמיות להצעיד את הסדרה קדימה? או שמה Need For Speed Underground 2 יוותר על המדפים ככותר ביזארי שלא התקבל על ידי חובבי המרוצים? נותר לנו רק לחכות: Need For Speed Underground 2 עתיד לצאת בנובמבר 2004 לכל הפלטפורמות, כולל הפלייסטיישן 2, הגיימקיוב, האקס בוקס והמחשב האישי.</STYLE>
</STYLE>

יונאי
15-09-2004, 04:45 PM
אתם יודעים על מה עליתי עכשיו nead for spead underdguond

הוא חיכוי של המשחק האגדי למבורגיני

XOZ!vv!ZOX
22-09-2004, 09:21 PM
מה קשור מאיפה אתה יודע?

תוכיח...

MאM!ש
24-09-2004, 03:51 PM
אני מתה על המשחק ניד פור ספידדדד כמו שראיתם שיחקתי עם ליעד...

איך שסיפרת על המשחק נשמע משחק מגניב לאללה!!!

מתי הוא יוצא..?

ariel789
26-09-2004, 10:05 AM
יונאי מדבר סתם שטויות!!!

MאM!ש
26-09-2004, 06:33 PM
יונאי מדבר סתם שטויות!!!

לא הבנתי כלום.. למה אתה מתכוון..?

sdfd
26-09-2004, 06:48 PM
אני מתה על המשחק ניד פור ספידדדד כמו שראיתם שיחקתי עם ליעד...

גם אני מאוד אוהב ת'משחק הזה.. בייחוד כשאני קורע את ענת !!

smileys/smiley14.gif

mor_2
26-09-2004, 08:51 PM
לפי מה שאתם מספרים אני מתה לשחק בו כבר!! smileys/smiley17.gif smileys/smiley2.gif

MאM!ש
26-09-2004, 10:42 PM
את צריכה להוריד אותו...

ולליעד אני אחנוק אותך!!

חח שלשום נצחתי אותך פעמיים!!!!!!! (ברצף) אז לא להתלהב...

Shai007
27-09-2004, 10:12 PM
המשחק החם השני שהולך לצאת אחרי סאן אנדרס!!...כאמור יום אחרי שהוא יוצא..אני מביא לפה הורדה!!

sdfd
28-09-2004, 02:29 AM
המשחק החם השני שהולך לצאת אחרי סאן אנדרס!!...כאמור יום אחרי שהוא יוצא..אני מביא לפה הורדה!!

אם ככה אז אתה יוצא מלך ! כי סאן אנדרס הוא המשחק החם ביותר שאני מחכה לו מתחילת החופש הגדולללללללללללל !!!

ולענת... נתתי לך לנצח פעמיים ! כדי שלא תחשבי שאת גרועה במשחק הזה !

עובדה שחיכיתי לך 9 שניות במקום בלי לזוז !!!

Shai007
28-09-2004, 02:46 AM
סמוך עליי גם סאן אנדרס אני יביאsmileys/smiley2.gif

MאM!ש
29-09-2004, 12:17 AM

אם ככה אז אתה יוצא מלך ! כי סאן אנדרס הוא המשחק החם ביותר שאני מחכה לו מתחילת החופש הגדולללללללללללל !!!

אז אתה פראייר!

sdfd
29-09-2004, 05:01 PM

אז אתה פראייר!

אני לא פראייר, אני ג'נטלמן.........smileys/smiley16.gif

XOZ!vv!ZOX
29-09-2004, 09:01 PM
חחחח....

גם אני מחכה לניד פור ספיד 2...

רק לידעתכם...

לא בטוח שהוא ירוץ אצלכם על המחשב..

אתה צריכים כרטיס מסך טוב...

Shai007
29-09-2004, 10:13 PM
חחחחח יש יל רק GFORCE 2 אז..אני פורש!!חחחחחחחח

MאM!ש
30-09-2004, 12:17 AM

אז אתה פראייר!

אני לא פראייר, אני ג'נטלמן.........smileys/smiley16.gif

אבל בוא נודה שאתה לא פחות פראייר

XOZ!vv!ZOX
30-09-2004, 01:05 AM
שי אתה חייב לקנות כרטיס מסך דחוף...חח..

לי יש כרטיס מסך טוב ובשביל משחקים של שנת 2005 אני צריך עוד יותר טוב...

Shai007
30-09-2004, 02:35 AM
זה עולה פה 400 ש"ח!!אין לי ביזבזתי את הכל על שרת פרטי והוספת זיכרון..!וההורים שיל לא מוכנים לשלם!!הוא לא מבינים במחשבים

סטלן
30-09-2004, 02:45 AM
אי אי אי, חבל שאני לא יכול להעלות משחקים למחשב...

(אני יכול, אבל אחרי זה, המחשב עושה לי ריסט, כל פעם שאני משחק במשחק)

חבל smileys/smiley6.gif

XOZ!vv!ZOX
01-10-2004, 08:47 PM
באסה לך...

תזמין טכנאי....

MאM!ש
01-10-2004, 09:06 PM
מתי בדיוק יצא ניד פור ספיד? ומתי אפשר להוריד אותו?

mor_2
01-10-2004, 09:32 PM
מתי בדיוק יצא ניד פור ספיד? ומתי אפשר להוריד אותו?

ומאיפה...?

MאM!ש
01-10-2004, 10:23 PM
שי אמר שהוא יוכל להביא לנו ואם אני לא טועה אפשר להוריד מאימיול ומביטורנט..

sdfd
01-10-2004, 10:40 PM
מאמיול עדיין לא ומביטורנט אי אפשר להורד כמעט משחקים.. בעיקר סרטים.

שי יביא לנו פאב יום אחרי שייצא המשחק..

חכי חכי ענת מה אני יעשה לךךך smileys/smiley2.gif